Veelgestelde vragen over Studio Perspective

 

∞ Wat doet Studio Perspective precies?

Studio Perspective is een onlinewinkel die duurzaam Dutch design verkoopt. De hoogwaardige producten worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gemaakt of het design bestaat uit duurzaam (rest)materiaal. Omdat de partijen met wie wij samenwerken geen grote voorraden hebben, kunnen we ook maatwerk leveren aan zowel particulieren als bedrijven. Daarnaast willen we bedrijven motiveren om duurzaam te produceren. Maatschappelijk verantwoord ondernemen kent vele voordelen. Door bijvoorbeeld een duurzaam relatiegeschenk te laten produceren of een product te ontwikkelen van eigen afvalstromen maak je met het bedrijf een vuist tegen de afvalberg en bied je werk aan mensen met een verminderd arbeidsvermogen. Lees meer over wie we zijn in ons verhaal.

∞ Wat is Duurzaam Dutch Design?

Alle interieurproducten van Studio Perspective worden in Nederland op duurzame wijze geproduceerd. Het design product bestaat bijvoorbeeld uit duurzame materialen. Je moet dan denken aan restmaterialen die door middel van upcycling een tweede leven krijgen of aan duurzaam FSC-gecertificeerd hout uit beheerde bossen in Nederland en Europa. Daarnaast worden veel van onze producten gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Doordat we niet met voorraden werken, doen zij bij verkoop direct werkervaring op wat goed is voor hun kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer lezen over Social Design? 

∞ Wat gebeurt er als ik iets bij Studio Perspective bestel?

Jouw bestelling of aankoop wordt doorgestuurd naar de ontwerper of direct naar de sociale werkvoorziening. Zij gaan voor je aan de slag. Zodra jouw pakket de deur uitgaat, ontvang je hiervan bericht. Wil je liever iets anders bestellen of een maatwerk product? Laat het ons gerust weten! Wij kijken graag hoe we je van dienst kunnen zijn. Stuur vrijblijvend een e-mail en vraag naar de mogelijkheden.

∞ Waarom wisselt de levertijd per product?

Studio Perspective werkt samen met partijen die niet of nauwelijks beschikken over voorraden. Op het moment dat jij een product bestelt, wordt dit dus speciaal voor jou gemaakt. Het ene product kost meer tijd om te maken dan het andere. Lees dus goed de informatie op de productpagina door.

∞ Ik wil een afwijkend product bestellen, kan dat?

Omdat we samenwerken met firma’s die niet over grote voorraden beschikken kunnen we maatwerk leveren. Dus heb je iets gezien maar voldoet het nét niet helemaal aan je wensen? Is de afmeting, kleur of houtsoort niet goed of wil je een compleet ander product? Stuur een e- mail en vraag naar de mogelijkheden.Ik ben niet tevreden met het product. Wat nu?

Zonder opgaaf van reden mag je het door jou gekochte product binnen 14 dagen na ontvangst retourneren. Stuur even een e-mail dan leggen we je graag uit wat de volgende stap is.

∞ Met welke partijen werkt Studio Perspective samen?

Wij werken samen met Nederlandse ontwerpers, sociale werkplaatsen, leerwerkbedrijven, sociale firma’s, dagbestedingen en gevangenissen. Kijk voor het hele overzicht van de samenwerkingen op onze makers pagina.

∞ Ik wil graag met Studio Perspective samenwerken. Hoe gaat dat in zijn werk?

Wij komen graag in contact met gelijkgestemden. Wil je jouw duurzame design producten aanbieden via een extra verkoopkanaal of wil je om een andere reden met ons in contact treden? Schroom niet. Klik onder op de pagina op ‘Meld je aan’.

Meer vragen?

Vragen over Sociaal en Duurzaam Dutch Design aan Studio Perspective

Heb je nog vragen die we niet beantwoord hebben? Neem dan even contact met ons op.

Dat kan via mail op info@studioperspective.nl of telefonisch via 072-2038036