Vragen over Social Design van Studio Perspective

 

Wat doet Studio Perspective precies?

Studio Perspective is een onlinewinkel die Nederlands Social Design verkoopt. Dat is duurzaam design gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Omdat de partijen met wie wij samenwerken geen grote voorraden hebben, kunnen we ook maatwerk leveren aan zowel particulieren als bedrijven. Produceren via een sociale onderneming kent veel voordelen. Daarom willen wij het bedrijfsleven aanmoedigen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Studio Perspective bemiddelt tussen bedrijven en sociale firma’s.

Wat is social design?

Dit zijn hoogwaardige duurzame designproducten, gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen die werkzaam zijn bij bijvoorbeeld sociale werkplaatsen, leerwerkbedrijven, social ventures en bij productiebedrijven van DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen). Mensen die dus wel wat perspectief kunnen gebruiken. Meestal gaat het om een samenwerkingsverband tussen een designer en een sociale werkplaats of sociale firma. Samen maken zij social design.

Wat maakt een aanschaf bij Studio Perspective sociaal?

Studio Perspective verkoopt niet zomaar design. Wij verkopen Social Design. Dit is design gemaakt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Met jouw aanschaf creëer je direct meer werkgelegenheid voor een kwetsbare groep mensen in Nederland. Door de werkervaring die zij opdoen nemen hun kansen op de reguliere arbeidsmarkt toe. Jij krijgt een mooi designproduct, de makers krijgen meer perspectief.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Wie zijn dat precies?

Het zijn mensen die om wat voor reden dan ook niet in staat zijn om bij een regulier bedrijf aan de slag te gaan. Zij werken en leren bij een sociale onderneming. Het gaat om mensen met een (licht) verstandelijke of fysieke beperking, psychiatrische achtergrond, gedetineerden, vroegtijdige schoolverlaters, langdurig werkzoekenden, ouderen. De sociale werkvoorziening heeft als doel zijn deelnemers te laten participeren en op te leiden zodat de stap naar een betaalde baan bij een reguliere werkgever niet zo groot meer is. Lees meer over de makers van Social Design

Wat gebeurt er als ik iets bij Studio Perspective bestel?

Jouw bestelling of aankoop wordt doorgestuurd naar de sociale firma of Social Designer. Met jouw aankoop zet je meteen een groep mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. Omdat de sociale firma niet of nauwelijks over voorraad beschikt, wordt het product vaak speciaal voor jou gemaakt. De deelnemers doen dus bij iedere aankoop werkervaring op. Zodra het product klaar is krijg jij het thuisgestuurd. Jij krijgt een hoogwaardig designproduct, de makers meer kansen op de arbeidsmarkt.

Waarom wisselt de levertijd per product?

Studio Perspective werkt samen met partijen die niet of nauwelijks beschikken over voorraden. Op het moment dat jij een product bestelt, wordt dit dus speciaal voor jou gemaakt. Het ene product kost meer tijd om te maken dan het andere. Lees dus goed de informatie op de productpagina door.

Ik wil een afwijkend product bestellen, kan dat?

Omdat we samenwerken met firma’s die niet over grote voorraden beschikken kunnen we maatwerk leveren. Dus heb je iets gezien maar voldoet het nét niet helemaal aan je wensen? Is de afmeting, kleur of houtsoort niet goed of wil je een compleet ander product? Stuur een e- mail naar info@studioperspective.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Ik ben niet tevreden met het product. Wat nu?

Zonder opgaaf van reden mag je het door jou gekochte product binnen 14 dagen na ontvangst retourneren. Stuur even een e-mail naar info@studioperspective.nl. Wij leggen je uit wat de volgende stap is.

Met welke partijen werkt Studio Perspective samen?

Studio Perspective verkoopt producten die gemaakt zijn door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Wij werken onder andere samen met sociale werkplaatsen, leerwerkbedrijven, social ventures, maar ook gevangenissen. Daarnaast werken we samen met designers die hun design (deels) laten produceren in sociale firma’s.

Ik wil graag met Studio Perspective samenwerken. Hoe gaat dat in zijn werk?

Wij komen graag in contact met gelijkgestemden. Wil je jouw Social Design verkopen of wil je om een andere reden met ons in contact treden? Schroom niet. Klik onder op de pagina op ‘Meld je aan’.

Hoe kom ik met jullie in contact?

Check de website voor alle informatie. Bij vragen stuur een e-mail naar info@studioperspective.nl dan helpen we je graag verder.