Vragen over Social Design van Studio Perspective

 

Wat doet Studio Perspective precies?

Studio Perspective is een onlinewinkel die duurzaam Dutch design verkoopt. De hoogwaardige producten worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gemaakt of het design bestaat uit duurzaam (rest)materiaal. Omdat de partijen met wie wij samenwerken geen grote voorraden hebben, kunnen we ook maatwerk leveren aan zowel particulieren als bedrijven. Daarnaast willen we bedrijven motiveren om duurzaam te produceren. Maatschappelijk verantwoord ondernemen kent vele voordelen. Door bijvoorbeeld een duurzaam relatiegeschenk te laten produceren of een product te ontwikkelen van eigen afvalstromen maak je met het bedrijf een vuist tegen de afvalberg en bied je werk aan mensen met een verminderd arbeidsvermogen.

Wat is duurzaam Dutch design?

Alle interieurproducten van Studio Perspective worden in Nederland op duurzame wijze geproduceerd. Het design product bestaat bijvoorbeeld uit duurzame materialen. Je moet dan denken aan restmaterialen die door middel van upcycling een tweede leven krijgen of aan duurzaam FSC-gecertificeerd hout uit beheerde bossen in Nederland en Europa. Daarnaast worden veel van onze producten gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Doordat we niet met voorraden werken, doen zij bij verkoop direct werkervaring op wat goed is voor hun kansen op de arbeidsmarkt. 

Wat is social design?

Soms kom je op de website of op onze social media-kanalen de term ‘social design’ tegen, maar wat bedoelen we hiermee? Dit zijn hoogwaardige en duurzame design producten, gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De interieurproducten worden gemaakt door mensen die werkzaam zijn bij bijvoorbeeld sociale werkplaatsen, leerwerkbedrijven, dagbestedingen, sociale firma’s en bij productiebedrijven van DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen). Het gaat om mensen die dus wel wat perspectief kunnen gebruiken. Doordat het om hoogwaardige  design producten gaat, worden de makers uitgedaagd om meer uit zichzelf te halen, bouwen ze een mooi cv op en nemen de kansen op een reguliere baan toe. 

Wat maakt een aanschaf bij Studio Perspective sociaal?

Met jouw aanschaf creëer je direct meer werkgelegenheid voor een kwetsbare groep mensen in Nederland. Door de werkervaring die de makers opdoen nemen hun kansen op de reguliere arbeidsmarkt toe. Jij krijgt een mooi designproduct, de makers krijgen meer perspectief. 

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Wie zijn dat precies?

Het zijn mensen die om wat voor reden dan ook niet in staat zijn om bij een regulier bedrijf aan de slag te gaan. Zij werken en leren bij een sociale onderneming. Het gaat om mensen met een (licht) verstandelijke of fysieke beperking, psychiatrische achtergrond, gedetineerden, vroegtijdige schoolverlaters, langdurig werkzoekenden, ouderen. De sociale werkvoorziening heeft als doel zijn deelnemers te laten participeren en op te leiden zodat de stap naar een betaalde baan bij een reguliere werkgever niet zo groot meer is. Lees meer over de makers van duurzaam Dutch design

Wat gebeurt er als ik iets bij Studio Perspective bestel?

Jouw bestelling of aankoop wordt doorgestuurd naar de ontwerper of direct naar de sociale werkvoorziening. Zij gaan voor je aan de slag. Zodra jouw pakket de deur uitgaat, ontvang je hiervan bericht. Wil je liever iets anders bestellen of een maatwerk product? Laat het ons gerust weten! Wij kijken graag hoe we je van dienst kunnen zijn. Stuur vrijblijvend een e-mail en vraag naar de mogelijkheden.

Waarom wisselt de levertijd per product?

Studio Perspective werkt samen met partijen die niet of nauwelijks beschikken over voorraden. Op het moment dat jij een product bestelt, wordt dit dus speciaal voor jou gemaakt. Het ene product kost meer tijd om te maken dan het andere. Lees dus goed de informatie op de productpagina door.

Ik wil een afwijkend product bestellen, kan dat?

Omdat we samenwerken met firma’s die niet over grote voorraden beschikken kunnen we maatwerk leveren. Dus heb je iets gezien maar voldoet het nét niet helemaal aan je wensen? Is de afmeting, kleur of houtsoort niet goed of wil je een compleet ander product? Stuur een e- mail en vraag naar de mogelijkheden.

Ik ben niet tevreden met het product. Wat nu?

Zonder opgaaf van reden mag je het door jou gekochte product binnen 14 dagen na ontvangst retourneren. Stuur even een e-mail dan leggen we je graag uit wat de volgende stap is.

Met welke partijen werkt Studio Perspective samen?

Wij werken samen met Nederlandse ontwerpers, sociale werkplaatsen, leerwerkbedrijven, sociale firma’s, dagbestedingen en gevangenissen. 

Ik wil graag met Studio Perspective samenwerken. Hoe gaat dat in zijn werk?

Wij komen graag in contact met gelijkgestemden. Wil je jouw duurzame design producten aanbieden via een extra verkoopkanaal of wil je om een andere reden met ons in contact treden? Schroom niet. Klik onder op de pagina op ‘Meld je aan’.

Hoe kom ik met jullie in contact?

Check de website voor alle informatie. Bij vragen stuur vrijblijvend een e-mail dan helpen we je graag verder.