Duurzaam Dutch design van Studio Perspective

Wat is Studio Perspective?

Studio Perspective verkoopt online duurzaam Dutch design aan consumenten en bedrijven. Bij ons koop je hoogwaardige interieurproducten die in Nederland duurzaam gemaakt worden. De producten bestaan bijvoorbeeld uit duurzame (rest)materialen of ze worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat om mensen die werkzaam zijn bij bijvoorbeeld sociale werkplaatsen, leerwerkbedrijven, sociale firma’s, dagbestedingen en bij productiebedrijven van het DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen). Steeds meer Nederlandse ontwerpers bieden werk aan mensen die perspectief kunnen gebruiken. Lees meer over de makers van duurzaam Dutch design

 

Het kantoor inrichten met duurzaam Dutch design op maat

Denk je er over na om je bedrijf of kantoorruimte opnieuw in te richten doe dit dan met duurzaam Dutch design van Studio Perspective. De design producten worden in Nederland gemaakt. Doordat we nauwelijks met voorraad werken, kunnen we gemakkelijk maatwerk leveren en de producten personaliseren ten behoeve van de klant. Zo kunnen we niet alleen bedrijfslogo’s toevoegen, maar ook tafels en kasten op maat leveren. Daarnaast is het mogelijk om voor een aantal producten eigen afvalstromen of restmaterialen aan te leveren zodat we een uniek product kunnen realiseren. Zo kun je met het bedrijf duurzame interieurproducten kopen en op een maatschappelijk verantwoorde manier het kantoor inrichten. Lees meer over kantoorinrichting op maat met duurzaam Dutch design van Studio Perspective.

Ook voor consumenten geldt dat er maatwerk mogelijk is. Lees meer over onze maatwerk meubels of neem bij vragen vrijblijvend contact op.

 

Missie van Studio Perspective

Waarom mooie spullen voor je interieur shoppen als je ook mooie design producten kunt kopen die impact maken?! De maatwerk meubels, lampen, accessoires, tuinmeubelen en kinderaccessoires van Studio Perspective worden lokaal geproduceerd en zijn goed voor mens en milieu! 

Door lokaal te produceren is er minder transport nodig. Daarnaast werken ontwerpers steeds vaker met afval en krijgt dit door middel van upcycling een tweede leven en dus een nieuwe functie. Zo wordt er efficiënt met al bestaande materialen omgegaan.

Door samen te werken met de sociale werkvoorziening bieden veel Nederlandse ontwerpers werk aan mensen met een verminderd arbeidsvermogen.

Een grote groep mensen is dagelijks afhankelijk van de sociale werkvoorziening. Het is een plek om ritme op te bouwen, weer mee te doen. Het is daarom belangrijk dat SW-bedrijven blijven bestaan. De sociale werkplaats brengt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een vak bij. De kans op een betaalde baan bij een reguliere werkgever is door het opdoen van werkervaring en een dagelijks ritme bij een sociale werkvoorziening groter dan wanneer iemand thuiszit.

Door een order bij Studio Perspective te plaatsen, creëer je direct werk en draag je op een positieve manier bij aan de arbeidsparticipatie van de makers. Meer werkervaring betekent meer kansen op een baan bij een reguliere werkgever. 

Studio Perspective wil met de verkoop van duurzaam Dutch design:

  • consumenten en bedrijven aanmoedigen om bewuster te consumeren;
  • mensen laten zien wat je kunt doen met ‘afval’;
  • meer werkgelegenheid binnen de branche creëren;
  • deelnemers van de sociale werkvoorziening meer werkervaring laten opdoen, zodat hun kansen op de arbeidsmarkt toenemen;
  • de doorstroming van deelnemers van de sociale werkvoorziening naar een reguliere baan bevorderen, zodat er bij de sociale werkplaatsen weer plaats vrijkomt voor iemand bij wie nog elk perspectief ontbreekt;
  • de sociale werkvoorziening in stand houden;
  • bedrijven aanmoedigen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen;
  • mensen laten zien wat iemand met een ‘arbeidshandicap’ in zijn mars heeft, zodat hij de waardering krijgt die hij verdient;
  • positieve impact creëren voor mens en milieu!

Duurzame relatiegeschenken met bedrijfslogo

Studio Perspective levert duurzame relatiegeschenken en kerstpakketten met, indien gewenst, het bedrijfslogo. Geef dit jaar eens een duurzaam geschenk met een verhaal! De interieurproducten van Studio Perspective worden in Nederland geproduceerd. Doordat we maatwerk leveren is er veel mogelijk. Van lampen, kaarsen, borrelplanken met naam of logo van het bedrijf tot aan tassen gemaakt van afval uit uw bedrijf. De productie vindt veelal plaats in de sociale werkvoorziening. Met een order bij Studio Perspective creëer je werk voor mensen met een verminderd arbeidsvermogen. Neem bij vragen vrijblijvend contact op. 

 

Creëer impact met de aankoop van duurzaam Dutch design!

De design producten van Studio Perspective worden in Nederland op duurzame wijze geproduceerd door gebruik te maken van duurzame (rest)materialen of door de producten te laten maken door mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kunnen we een vuist maken tegen de afvalberg en werk bieden aan mensen met een verminderd arbeidsvermogen.

De sociale werkplaatsen beschikken niet over voorraden. Bij elke aankoop worden er direct werkuren gecreëerd én doen de makers meer werkervaring op. De makers worden door de hoogwaardige kwaliteit uitgedaagd meer uit zichzelf te halen en te professionaliseren, waardoor hun kansen op de reguliere arbeidsmarkt toenemen. 

Met een aankoop van een product bij Studio Perspective, laten consumenten en bedrijven zien dat deze mensen niet aan de zijlijn staan, maar ertoe doen. Een blijk van waardering dus. De makers krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen en hebben perspectief op een betere toekomst. Dit laatste geldt overigens niet alleen voor de deelnemers. De sociale werkvoorziening heeft door de verkoop van duurzame producten via Studio Perspective een grotere afzetmarkt en is zo in staat te blijven doen waar het goed in is: een kwetsbare groep mensen opleiden en laten participeren.

Jij krijgt een mooi design product, zij krijgen meer kansen op de arbeidsmarkt. Jouw aankoop heeft impact!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam Dutch design? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Duurzaam ondernemen samen met Studio Perspective?

Studio Perspective is altijd op zoek naar nieuwe duurzame producten en samenwerkingsverbanden met duurzame bedrijven. Is duurzaamheid binnen jouw bedrijf belangrijk of maak je zelf duurzaam Dutch design? Misschien kunnen we wat voor elkaar betekenen! Stuur bij interesse een e-mail naar Studio Perspective of klik op ‘Meld je aan‘.

 

Waarom sociaal ondernemen?

Op 1 januari 2015 is de Participatiewet ingevoerd. Deze wet moet ervoor zorgen dat iedereen terecht kan bij een reguliere werkgever. Dus ook mensen met een ‘arbeidshandicap’. Sinds de invoering van deze wet kunnen veel kwetsbare mensen niet meer instromen in de sociale werkvoorziening. De stap naar een betaalde baan bij een gewone werkgever is echter enorm groot. Veel mensen belanden tussen wal en schip.

De gevolgen van de Participatiewet zijn niet alleen voelbaar voor de deelnemers. De sociale werkvoorziening staat onder druk. Doordat er sinds begin 2015 geen nieuwe contracten meer worden afgesloten, is het aantal deelnemers flink afgenomen. De sociale werkplaats verdwijnt nóg niet, maar de werkplekken zijn schaars. Om te kunnen blijven bestaan moeten sociale werkplaatsen meer opdrachten binnenkrijgen, méér produceren