ONTWERPWEDSTRIJD SOCIAL DESIGN

Design voor de fiets, gemaakt door mensen met een arbeidsbeperking

 
Met de Ontwerpwedstrijd Social Design wil Studio Perspective in samenwerking met Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en Presikhaaf Bedrijven de werkgelegenheid voor mensen met een verminderd arbeidsvermogen stimuleren in de regio Midden-Gelderland.
De Ontwerpwedstrijd heeft als doel ontwerpers en vormgevers van producten te stimuleren om producten te ontwerpen die (hoofdzakelijk zittend) gemaakt, gemonteerd of geassembleerd kunnen worden door mensen met een arbeidsbeperking. Ook studenten en anderen met goede ideeën zijn van harte welkom om mee te doen met deze ontwerpwedstrijd.
 
Het thema van 2017 voor de Ontwerpwedstrijd Social Design is: “een ontwerp passend in de Hollandse fietscultuur”.
 
De vijf genomineerden zijn bekend!
 
  • Mark Noy uit Ewijk;
  • Cor Toonen uit Cuijk;
  • Kees Bakker uit Utrecht;
  • Lucas Bruil uit Arnhem;
  • Marga van Beek uit Amsterdam.

 

Deze genomineerden ontvangen € 1.000,- voor de doorontwikkeling van hun product en maken kans op de juryprijs. De uiteindelijke winnaar, die gekozen zal worden door de jury, zal een geldprijs ontvangen van € 5.000,- ten behoeve van het in productie nemen van het winnende ontwerp, bij de initiatiefnemers. Het winnende ontwerp wordt bekend gemaakt op donderdag 5 oktober tijdens het jaarlijks terugkerende Innovate. Daarnaast maken de genomineerden kans om zijn/haar product te tonen tijdens de Dutch Design Week 2017 in Eindhoven.