Skip to content

Dit is Studio Perspective

Wij bieden een platform aan merken en makers van Nederlandse designproducten. Ontworpen en gemaakt met respect voor de natuur, in een sociale werkplaats door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen daar de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen en te laten zien wat ze in huis hebben. Onze producten zijn dus duurzaam of sociaal geproduceerd of allebei!

Het verhaal van Studio Perspective en onze producten worden regelmatig uitgelicht in de media. Neem een kijkje in onze mediaplaatsingen.

SOCIAAL DESIGN

Door samen te werken met de sociale werkvoorziening bieden we werk en werkervaring aan mensen met een verminderd arbeidsvermogen. Wij vinden dat iedereen recht heeft op waardevol werk en een kans verdiend op de arbeidsmarkt.

DUURZAAM DESIGN

Producten worden gemaakt van duurzame (rest)materialen. Daarnaast werken ontwerpers steeds vaker met afval en krijgt dit door middel van upcycling een tweede leven en dus een nieuwe functie. Zo wordt er efficiënt met al bestaande materialen omgegaan.

DUTCH DESIGN

Door lokaal in Nederland te produceren is er minder transport nodig. We creëren hiermee meer werkgelegenheid voor de sociale werkvoorziening dichtbij huis.

Ons Perspectief…

Een groenere, bewustere en socialere wereld! We willen dat iedereen blij wordt van onze producten. De makers in de sociale werkplaats, de Nederlandse ontwerpers, wij en zeker ook onze klanten.

Studio Perspective sinds 2017

Het begon in 2017 met het idee om de makers in de werkplaatsen te ondersteunen hun fraaie producten te verkopen. Mensen laten zien wat iemand met een ‘arbeidshandicap’ in zijn mars heeft, zodat hij de waardering krijgt die hij verdient. Steeds meer Nederlandse ontwerpers bieden namelijk werk aan mensen die perspectief kunnen gebruiken, maar lopen niet met dit verhaal te koop. En hoe leuk is het om juist het verhaal en de maker van het product dat je koopt te kennen. Als koper krijg je een uniek design product met een persoonlijk verhaal en de maker krijgt een beter toekomstperspectief. Een echte win-win situatie!

Na de eerste succesvolle opstart jaren heb ik in april 2022 het stokje overgenomen. Met mijn ervaring in e-commerce, voorliefde voor interieur en drive om iets te kunnen betekenen voor anderen in deze wereld wil ik van Studio Perspective dé plek voor Sociaal en Duurzaam Dutch Design maken zodat we samen nog meer impact kunnen maken!

Ik zie je dan ook graag terug in onze webshop of op onze social media kanalen.

Warme groet,
Stijn Belmans

De Sustainable development goals waar wij aan werken

Wil je meer weten over wat Social Design is? Lees dan hier verder.

Ben jij een social designer of een ontwerper van duurzaam design die op zoek is naar een samenwerking? Stuur ons dan gerust een mail op info@studioperspective.nl

Back To Top
Winkelwagen