Skip to content

Rebottled glazen kopen?

Rebottled in Utrecht maakt drinkglazen van gebruikte wijnflessen. Waarom? Elk jaar worden er 440 miljoen wijnflessen weggeooid na 1 keer gebruik. Terwijl er op bierflesjes statiegeld zit en daardoor tot wel 40 keer hergebruikt kunnen worden. Het glas van de wijnflessen wordt gesmolten in vervuilende ovens en mensen zijn zich helemaal niet bewust van de hoge impact op het milieu. Bij Rebottled willen ze dan ook de eerste grote glasproducent worden van circulair glaswerk.

Glazen uit wijnflessen

In 2016 is Rebottled opgericht om het afvalprobleem te bestrijden en een duurzame en sociale onderneming neer te zetten in de glasindustrie. De lege wijnflessen worden opgehaald bij diverse horeca. In de Rebottled Factory worden de gebruikte wijnflessen in tweeën gesneden, zodat de vorm van een drinkglas ontstaat. Na het snijden vindt het schuren en polijsten plaats zodat ze er niet alleen goed uitzien, maar ook helemaal perfect aanvoelen. Vervolgens worden de glazen voorzien van een logo en gereinigd. Als laatste stap worden de drinkglazen verpakt ik een speciale Rebottled verpakking.

Dit alles gebeurt door mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om te werken. Er worden banen gecreeerd die in samenwerking met UWV worden ingevuld. De trainees worden gecoached en krijgen de kans het beste uit zichzelf te halen. Zo steken ze samen de handen uit de mouwen om bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Er worden gekleurde glazen gemaakt in diverse kleuren zoals amber, groen of juist minimalistisch helder glas. Nieuw in het assortiment zijn de Rebottled lamp en de mix set voor een heerlijke alcoholvrije cocktail.

Rebottled onstaansgeschiedenis van wijnfles tot glas
trainees Rebotteld Factory
Back To Top
0
Winkelwagen