Skip to content

Duurzame meubels van oud textiel

De Nederlandse designstudio van de broers Anton en Dennis, maken duurzame meubels van afvalmaterialen. In hun optiek is Afval is geen afval, maar een hernieuwbare grondstof. Uniformen, spijkerbroeken en legerkleding wordt herbruikt tot de nieuwe zelf ontwikkelde vezels (PlanqTextile). De broers willen hiermee de enorme afvalberg die geproduceerd wordt verminderen. Ze willen impact maken door de wereld te inspireren met hun prachtige duurzame meubels.

De tweelingbroers Anton en Dennis begonnen hun reis toen ze onderzoek deden naar de textielindustrie. Ze kwamen tot de conclusie dat er wereldwijd jaarlijks 150 miljoen ton aan mode wordt verkocht. Daarvan belandt een groot deel op de vuilstort of wordt verbrand. Als oplossing ontwikkelden ze een innovatief fineermateriaal gemaakt van textielafval, genaamd PlanqTextile.

Dit nieuw ontwikkelde PlanqTextile fineer en de passie voor ontwerpen resulteerde in het creëren van duurzame meubels. De ontwerpen zijn niet alleen geïnspireerd op de natuur, maar de producten zijn ook niet schadelijk voor het milieu. Als ontwerpers vinden ze het dan ook hun plicht om de meubelindustrie meer circulair te maken. Dit willen wij doen door een brug te slaan tussen milieubewustzijn en hedendaags design.

De Unusual chair was het perfecte uitgangspunt om een volledig duurzame meubelcollectie te creëren, met meerdere stoelen, barkrukken, tafels en ronde kasten.

Planq makers design van jeans
Back To Top
0
Winkelwagen