Skip to content

Duurzame wandrekken met de hand gemaakt

MijnWand werkplaats in Zwolle

MijnWand is een creatieve en sociale onderneming die altijd bezig is met maken en bedenken van unieke wandmeubels. Hun doel is om producten te maken die vernieuwend, duurzaam en betaalbaar zijn. Ze geloven erin dat iedereen iets mooiste kan bedenken en maken en dus doen ze dat ook samen met de deelnemers. Ze leiden mensen op in het creatieve vakmanschap.

Van Somalië naar een sociale onderneming in Nederland

De oprichter van MijnWand – Abdiwahab Ali – is op 11 jarige leeftijd zonder ouders naar Nederland gekomen vanuit Somalië. Met vallen en opstaan heeft hij veel geleerd in zijn leven. Abdi heeft zoveel meegemaakt, dat er een documentaire over hem is gemaakt – Buurman Abdi. Bekijk hier de documentaire op NPO2 Start.

Abdi heeft zijn passie gevonden in het werken met hout en metaal. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om een kans te krijgen om je te ontwikkelen. Met zijn enorme gedrevenheid zet hij zich in voor mensen, die niet de kans hebben om zich te ontwikkelen in de arbeidsmarkt. Hij werkt met jongeren die nergens terecht kunnen, zodat ook zij een vak kunnen leren.

Bij MijnWand kunnen zij zichzelf ontwikkelen, hun creativiteit uiten en aan zichzelf werken. Zo zien ze hoe het werkt binnen een ‘echte’ bedrijf en kunnen ze ontdekken waar hun kracht ligt. Op deze manier worden ze begeleidt en vinden ze nieuwe motivatie voor een volgende stap in hun leven.

Duurzame eikenhouten wandplanken

De eikenplanken in onze wandrekken zijn van Zwolse stad hout. Hiermee geven ze gekapte bomen uit de stad, die in de versnipperaar zouden gaan een tweede leven. Met de verschillende lokale grondstoffen, wordt op een milieubewuste wijze geproduceerd. Zo zorgt Abdi met zijn team ervoor dat een stuk hout niet vergaat. Door op een duurzame manier er weer iets moois van te maken voor thuis aan de muur. Het metaal waarvan de frames worden gemaakt is afkomstig van Nederlandse bodem. Dit metaal komt niet uit de meubelindustrie, maar uit de bouw en geeft daardoor een unieke industriële look.

Wandrekken in de meest unieke vormen

MijnWand maakt de meest unieke industriële wandrekken, die op zichzelf zonder extra woonaccessoires al voor de wow-factor in je interieur zorgen. Van toffe, industriële hoekwandrekken tot geometrische wandrekken met houten planken – de makers van MijnWand kunnen het allemaal voor je maken. De grootste pronkstukken van MijnWand vind je in onze duurzame webshop. En wil jij je wandrek toch nog pimpen met een aantal leuke woonaccessoires? Bekijk dan bijvoorbeeld eens onze kandelaars, bloempotten en houten bloemen.

Mijn wand wandrekken Abdi
Duurzaam Zwols eikenhout
Handgemaakt
Gratis verzending in NL
3 jaar garantie
Maatwerk mogelijk
Back To Top
0
Winkelwagen