Skip to content

Handgemaakt keramiek voor je interieur

Greetje is de spil van het Nederlandse merk Great Ceramics. Een pottenbakkerij en atelier in Amsterdam, waar de liefde voor het oude ambacht centraal staat. Als opgeleid textiel modeontwerper heeft Greetje jarenlang in de modebranche gewerkt. De gevolgen van de fashion voor de volksgezondheid, de planeet en het leven van de kledingarbeiders maakte dat ze besloot om het over een andere boeg te gooien. Nu creeert ze met haar handen prachtige producten. De liefde voor textiel is terug te vinden in de texturen die ze verwerkt op de klei.

Er worden verschillende aardewerktechnieken gebruikt om de keramiek te maken. De pottenbakkerschijf, eigen mallen en er worden bijzondere glazuren ontwikkeld. Great Ceramics maakt bijzondere lampen, vazen en ook kleinere items als houders voor je mooiste droogbloemen. Elk item is uniek. Er zijn geen grote voorraden, wat beter is voor het milieu. Alles wordt in kleine oplage of enkele stuks ontwikkeld.

Ook bij de verzending wordt gedacht aan een betere leefwereld. De producten worden plasticvrij verpakt of verpakt met gerecycled materiaal.

Greet van Great Ceramics
Back To Top
0
Winkelwagen