MAKERS VAN STUDIO PERSPECTIVE

Dutch Design van duurzame en sociale merken

Studio Perspective is trots op de samenwerking met alle verschillende Nederlandse werkplaatsen. Stuk voor stuk bijzondere ondernemingen waar Dutch design duurzaam en sociaal geproduceerd wordt. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen, upcycling of recycling. Ze bieden werk aan mensen met een beperking en daardoor een minder kansen op de reguliere arbeidsmarkt. Het resultaat: ambachtelijke, lokaal gemaakte interieurproducten die goed zijn voor mens en milieu. 

We verkopen producten van onderstaande makers. Mocht je een product willen kopen en je kunt het niet vinden op de site, bel of mail even dan kunnen we het ook voor je bestellen. 

Re-Tire sociaal en duurzaam Design

Het duurzame speelgoed van Re-Tire is stoer en speels. Handgemaakt in het familiebedrijf door Perfectly Imperfect Persons. 

logo mooi door mij door zodiezijn

De unieke en inspirerende must-haves worden met veel trots en liefde handgemaakt in de sociale werkplaats van Mooi door mij.

Logo K'willem in huis bij Studio Perspective

De tijdloze metalen woonaccessoires van K’willeminhuis worden ontworpen en met de hand gemaakt door mensen van stichting Ons Bedrijf. 

logo roadsmaakt

RoadsMaakt is een leerwerkbedrijf in Amsterdam waar duurzame woonaccessoires met een verhaal gecreëerd worden. 

game on logo

Game on is een sociale firma waar oude gymtoestellen worden gerecycled tot industriële meubels door mensen met een beperking.

logo mijnwand

Mijn wand is een sociale onderneming die producten maakt met een herkenbare geometrische vorm die duurzaam en betaalbaar zijn. 

Binthout logo

Sociale firma Binthout leert mensen in de houtzagerij in Zwolle het vak ‘meubelmaken’ door samen prachtige designverlichting van Stadshout te produceren.

Logo Planqkaart Studio Perspective

PlanqKaart maakt samen met de sociale werkplaats van Amsterdam stadskaarten van duurzaam hout voor aan de muur. 

Inke logo

Ontwerpster Inke Heiland kijkt altijd naar hoe ze een ontwerp zo duurzaam mogelijk kan produceren door samen te werken met Mentrop Houtbewerking. 

Mr. Bright Logo

Ontwerpster Famke Dijkstra laat haar grappige fittinglampen assembleren in een sociale werkplaats en strijdt zo tegen lichtarmoede wereldwijd.

Wallies houten wandtegels

Ontwerpster Suzanne Plasmeijer maakt samen met sociale firma Binthout in Zwolle de Wallies wandtegels van duurzaam hout. 

logo GRAYPANTS

De designlampen van Graypants worden gemaakt van karton en geproduceerd door mensen van sociale onderneming IBN in Veghel. 

Waarmakers Logo

Waarmakers geeft Amsterdamse bomen een tweede leven en biedt werk aan Amsterdammers met een verminderd arbeidsvermogen.

Rebottled bij Studio Perspective

Rebottled maakt drinkglazen van oude wijnflessen. Dit doen ze door in hun eigen fabriek werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Rescued logo

Rescued geeft afval een tweede leven als duurzame woonaccessoires en biedt werk aan meer dan 20 sociale werkplaatsen en dagbestedingen.

Weltevree logo

Nederlands woonlabel Weltevree maakt samen met sociale onderneming Empatec in Friesland prachtige tuinmeubelen van duurzaam hout. 

logo Mogelijkheid Collectie

De Mogelijkheid Collectie bestaat uit designmeubels van hout en metaal die je zelf samenstelt. De meubels worden sociaal geproduceerd in Utrecht.

Petit Puk

De houten hobbelpaarden van Petit Puk worden gemaakt in de sociale werkplaats en zijn een origineel kraamcadeau.

logo CRE8

Tijdens de dagbesteding bij CRE8 in Amsterdam leren jongeren 3D-printen en lasersnijden. Samen maken ze de mooiste en origineelste duurzame kinderproducten.

Boro*Mini

Boro*Mini maakt handgemaakte babyproducten van biologisch katoen. Alles wordt geproduceerd door langdurig werklozen en statushouders. 

Tolhuijs

Amsterdamse ontwerper Bastiaan Tolhuijs maakt van afval designproducten in samenwerking met mensen van sociale werkplaats Pantar en gedetineerden.

logo Van Tjalle en Jasper

Ontwerpers Tjalle en Jasper maken onder de naam Van Tjalle en Jasper duurzame designverlichting samen met sociale werkplaats Pantar in Amsterdam.

PACK logo

Ontwerpster Alei Verspoor maakt samen met mensen van het Amsterdamse atelier Made Here hoogwaardige opbergmanden van duurzaam materiaal.

Logo Zooi

Zooi ontwerpt en maakt in Nederland industriële woonaccessoires van restmaterialen. Mooie en duurzame woonaccessoires met een verhaal!

Wooden Amsterdam Logo

Wooden Amsterdam maakt innovatieve producten van duurzaam hout en integreert zo design, technologie en natuur. 

Logo Family W Koop bewust bij Studio Perspective in Nederland

Family W maakt onverwoestbare duurzame meubels. Ze werken samen met lokale en sociale werkplaatsen aan deze erfstukken van de toekomst!

TWO-O logo

TWO-O maakt duurzaam Dutch design door op ambachtelijk wijze handgemaakte design producten te creëren van duurzaam hout en metaal.

Brandt Kaarsen logo

Brandt Kaarsen is een Nederlands merk van duurzame en natuurlijke geurkaarsen gemaakt van sojawas. Elke kaars wordt met de hand gemaakt in Utrecht.