Content voor Ingelogde Gebruikers

Dutch Design van duurzame en sociale werkplaatsen

Studio Perspective is trots op de samenwerking met alle verschillende Nederlandse werkplaatsen. Stuk voor stuk bijzondere ondernemingen waar Dutch design duurzaam en sociaal geproduceerd wordt. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen, upcycling of recycling. Ze bieden werk aan mensen met een beperking en daardoor een minder kansen op de reguliere arbeidsmarkt. Het resultaat: ambachtelijke, lokaal gemaakte interieurproducten die goed zijn voor mens en milieu. Wil je meer weten over onze visie en ambities lees dan ons verhaal.

We verkopen producten van onderstaande makers. Mocht je een product willen kopen en je kunt het niet vinden op de site, bel of mail even dan kunnen we het ook voor je bestellen.

Nederlandse-ontwerpers-werken-samen-met-sociale-werkplaatsen
Analogue
Analogue
Analogue (voorheen Waarmakers) geeft Amsterdamse bomen een tweede leven en biedt werk aan Amsterdammers met een verminderd arbeidsvermogen.
Babywoods
Babywoods
Babywoods maakt ruimtebesparende wandcommodes. Alles wordt lokaal gemaakt en met de hand in elkaar gezet in de houtwerkplaats van de GGZ in Heiloo.
Balkonbar
Balkonbar
Balkonbar is een uniek, sociaal en duurzaam bedrijf gevestigd in Nederland. Haal het maximale uit je balkon.
Bamboe Creations
Bamboe Creations
Binthout
Binthout
Sociale firma Binthout leert mensen in de houtzagerij in Zwolle het vak ‘meubelmaken’ door samen prachtige designverlichting van Stadshout te produceren.
Boro*Mini
Boro*Mini
Boro*Mini maakt handgemaakte babyproducten van biologisch katoen. Alles wordt geproduceerd door langdurig werklozen en statushouders.
Brandt kaarsen
Brandt kaarsen
Brandt Kaarsen is een Nederlands merk van duurzame en natuurlijke geurkaarsen gemaakt van sojawas. Elke kaars wordt met de hand gemaakt in Utrecht.
Corf
Corf is Nederlanse startup met een nieuw concept vuurcorf. Duurzaam door hergebruik van materialen. Een vuurkorf in stijlvolle kleuren waarmee ze een steentje bijdragen aan de circulaire economie.
Cre8
Cre8
Tijdens de dagbesteding bij CRE8 in Amsterdam leren jongeren 3D-printen en lasersnijden. Samen maken ze de mooiste en origineelste duurzame producten.
Game On
Game On
Game on is een sociale firma waar oude gymtoestellen worden gerecycled tot industriële meubels door mensen met een beperking.
Graypants
Graypants
De designlampen van Graypants worden gemaakt van karton en geproduceerd door mensen van sociale onderneming IBN in Veghel.
Great Ceramics
Great Ceramics
Great Ceramics staat voor handgemaakt keramiek. Met liefde voor het oude ambacht maakt eigenaresse Greetje in het atelier producten voor je interieur.
Inke
Inke
Ontwerpster Inke Heiland kijkt altijd naar hoe ze een ontwerp zo duurzaam mogelijk kan produceren door samen te werken met Mentrop Houtbewerking.
K’Willeminhuis
K’Willeminhuis
De tijdloze metalen woonaccessoires van K’willeminhuis worden ontworpen en met de hand gemaakt door mensen van stichting Ons Bedrijf.
Mijn Wand
Mijn Wand
Mijn wand is een sociale onderneming die producten maakt met een herkenbare geometrische vorm die duurzaam en betaalbaar zijn.
Mogelijkheid Collectie
Mogelijkheid Collectie
De Mogelijkheid Collectie bestaat uit designmeubels van hout en metaal die je zelf samenstelt. De meubels worden sociaal geproduceerd in Utrecht.
Mooi door Mij
Mooi door Mij
De unieke en inspirerende must-haves worden met veel trots en liefde handgemaakt in de sociale werkplaats van Mooi door mij.
Mr. Bright
Mr. Bright
Ontwerpster Famke Dijkstra laat haar grappige fittinglampen assembleren in een sociale werkplaats en strijdt zo tegen lichtarmoede wereldwijd.
Narzuta
Narzuta
Narzuta maakt handgemaakte plaids van 100% linnen met de best mogelijke kwaliteit. Het hele proces is transparant om zo bewuste(re) keuzes te stimuleren.
Planq
Planq
Planq is een duurzaam meubelmerk opgericht door de tweelingbroers Anton en Dennis.
Planqkaart
Planqkaart
PlanqKaart maakt samen met de sociale werkplaats van Amsterdam stadskaarten van duurzaam hout voor aan de muur.
Re-Tire
Re-Tire
Het duurzame speelgoed van Re-Tire is stoer en speels. Handgemaakt in het familiebedrijf door Perfectly Imperfect Persons.
Rebottled
Rebottled
Rebottled maakt drinkglazen van oude wijnflessen. Dit doen ze door in hun eigen fabriek werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Rescued
Rescued
Rescued geeft afval een tweede leven als duurzame woonaccessoires en biedt werk aan meer dan 20 sociale werkplaatsen en dagbestedingen.
Roadsmaakt
Roadsmaakt
RoadsMaakt is een leerwerkbedrijf in Amsterdam waar duurzame woonaccessoires met een verhaal gecreëerd worden
Tolhuijs Design
Tolhuijs Design
Amsterdamse ontwerper Bastiaan Tolhuijs maakt van afval designproducten in samenwerking met mensen van sociale werkplaats Pantar en gedetineerden.
TWO-O
TWO-O
TWO-O maakt duurzaam Dutch design door op ambachtelijk wijze handgemaakte design producten te creëren van duurzaam hout en metaal.
Van Der Werff Design
Van Der Werff Design
In de werkplaats in Rotterdam maakt van der Werff design handgemaakte producten uit natuurlijke materialen.
Van Tjalle en Jasper
Van Tjalle en Jasper
Ontwerpers Tjalle en Jasper maken onder de naam Van Tjalle en Jasper duurzame designverlichting samen met sociale werkplaats Pantar in Amsterdam.
Wallies
Wallies
Ontwerpster Suzanne Plasmeijer maakt samen met sociale firma Binthout in Zwolle de Wallies wandtegels van duurzaam hout.
Weltevree
Weltevree
Nederlands outdoorlabel Weltevree staat voor duurzame producten en slimme oplossingen.
Wooden Amsterdam
Wooden Amsterdam
Wooden Amsterdam maakt innovatieve producten van duurzaam hout en integreert zo design, technologie en natuur.
Wünder
Wünder
Zooi
Zooi
Zooi ontwerpt en maakt in Nederland industriële woonaccessoires van restmaterialen. Mooie en duurzame woonaccessoires met een verhaal!
Scroll naar boven
Winkelwagen

Categorie


Prijs


Kleur


Houtkleur


Breedte


Hoogte


Diepte