Skip to content

Een goede nachtrust begint met het juiste bed. Het kiezen van een bed dat aan jouw behoeften en voorkeuren voldoet, is belangrijk voor een comfortabele en herstellende slaap. In dit artikel helpen we je bij het kiezen van het perfecte bed.

Afmetingen

Het kiezen van een goed bed begint bij het opmeten van de beschikbare ruimte in je slaapkamer. Het is belangrijk dat je voldoende bewegingsvrijheid hebt in je slaapkamer. Een te groot bed in een kleine slaapkamer is daarom geen goed idee. Je hebt de keuze uit allerlei afmetingen zoals eenpersoons, tweepersoons en een queen- of kingsize bed

Type bed

Hierna is het tijd om na te denken over het soort bed. Ook hier valt weer veel te kiezen. Zo heb je bedden met een lattenbodem, boxsprings, een eikenhouten bed of een hemelbed. Ieder type bed heeft zijn eigen kenmerken en vereisten wat betreft het matras.

Het matras

Een van de belangrijkste dingen voor een goede nachtrust is het matras. Bepaal of je de voorkeur geeft aan een stevige, medium of zachte matras. Boxsprings hebben bijvoorbeeld extra vering, binnenveringsmatrassen geven vaak een wat stevigere ondersteuning.

Binnenveringsmatrassen

Hierbij kun je kiezen uit twee soorten, bonellvering en pocketvering. Bonellvering heeft een traditionele veerconstructie met stalen veren die met elkaar verbonden zijn. Het biedt goede ondersteuning en veerkracht. Bij pocketvering zijn de veren individueel verpakt in zakjes. Dit zorgt voor meer onafhankelijke ondersteuning en minder overdracht van beweging tussen slapers.

Schuimmatrassen

Ook hier kun je kiezen uit meerdere soorten: Traagschuim, koudschuim en latex. Traagschuim past zich aan de vorm van je lichaam aan als je erop ligt. Het materiaal biedt een goede drukverlichting en is erg geschikt voor mensen met gewrichts- of rugproblemen. Koudschuim staat ook bekend als HR-schuim en geeft een hoge veerkracht en een goede ventilatie. Ook dit materiaal past zich aan je lichaamsvorm aan. Latex is gemaakt van natuurlijk of synthetisch materiaal. Het materiaal is hypoallergeen en bestand tegen stofmijt. Ideaal als je last hebt van allergische klachten die te maken hebben met stof- en huismijt. 

Hybride matrassen

Deze matrassen combineren verschillende materialen, zoals pocketvering en schuim, om de voordelen van allebei de materialen te bieden. Ze streven naar een gebalanceerde ondersteuning en comfort.

Waterbedden

Ben je op zoek naar een unieke slaapervaring, dan kun je ook eens denken aan een waterbed. Deze bedden bestaan uit een matras gevuld met water. Ze kunnen worden aangepast aan de gewenste stevigheid. In een waterbed wordt het lichaamsgewicht gelijkmatig verdeeld, waardoor er geen enkel onderdeel onder meer druk komt te staan. Een waterbed is een ideaal matras voor mensen met rugklachten.

Materiaal

Bedden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder hout, metaal en gestoffeerd. Kies een materiaal dat past bij de algehele stijl van je slaapkamer. Denk ook na over het ontwerp en de details van het bed, zoals hoofdeinden en voetborden. Deze moeten goed passen bij de rest van de stijl van je slaapkamer.

Budget

Ook niet geheel onbelangrijk: je budget. Bedden kunnen sterk verschillen in prijs afhankelijk van het merk, het materiaal en de kenmerken. Het beste kun je investeren in een kwalitatief hoogwaardig bed. Een bed gaat jaren mee en het is erg belangrijk dat je er lekker in kunt slapen. Om deze reden kun je bij veel beddenwinkels een nieuw bed of matras eerst een aantal weken uit proberen. Probeer het bed ook uit in de winkel. Probeer verschillende matrassen en voel de ondersteuning. Test meerdere bedden voordat je een beslissing neemt.

Garantievoorwaarden

Kwaliteitsbedden moeten jarenlang mee kunnen en een goede garantie bieden. Let daarom goed op de garantievoorwaarden. Een goede garantie geeft je een beetje extra gemoedsrust.

Opslagmogelijkheden

Heb je weinig ruimte in je slaapkamer, maar wil je niet te veel inleveren qua afmetingen, denk dan eens na over een bed met ingebouwde opslagopties zoals bijvoorbeeld laden onder het bed. Hierdoor kun je veel meer ruimte in je slaapkamer blijven benutten of kiezen voor een minimalistische inrichting.

Back To Top
Winkelwagen