Skip to content

Steeds vaker werken Nederlandse ontwerpers met duurzame materialen. Tijdens OBJECT Rotterdam kom je daarom veel duurzaam design tegen. Maar eerst: wat is OBJECT Rotterdam eigenlijk?

OBJECT Rotterdam is een beurs waar je design kunt zien van opkomende en gevestigde ontwerpers uit allerlei disciplines: design, kunst, fashion, architectuur. De ontwerpers werken met verschillende materialen en de beurs is daarom interessant voor verzamelaars, professionals en designliefhebbers. OBJECT is een curator beurs, wat betekent dat de designers zorgvuldig geselecteerd zijn, om de juiste balans te houden tussen nieuwe en bekende namen en verschillende ontwerpdisciplines en materialen. 

Hieronder een overzicht van ontwerpers, die je dit jaar tegenkomt tijdens OBJECT Rotterdam, die duurzaamheid belangrijk vinden.

Handgemaakt, duurzaam Dutch Design van Holyscrap

Ontwerpers Marieke van Genderen en Edwin Booms gooide de restmaterialen die zij na een maatwerkopdracht overhielden nooit weg. Ze combineerde deze materialen met andere spullen die ze tegenkwamen. Zo kwamen ze tot een nieuwe meubelcollectie en is Holyscrap geboren. Elke stuk is uniek en wordt met de handgemaakt in hun atelier.

holyscrap duurzaam design object Rotterdam
Oud keukenkastje krijgt tweede leven bij Holyscrap.

Duurzame interieurproducten van House of Thol

House of Thol pleit voor een groenere en duurzame samenleving en probeert dit in hun producten terug te laten komen door te kiezen voor duurzame grondstoffen en een ambachtelijke werkwijze. De collectie bestaat uit alledaagse producten. Waterworks is hier een goed voorbeeld van. Op natuurlijke en langzame wijze wordt het water door het terracotta gedeelte afgegeven aan de kamerplant.  Hierdoor hoef je minder om te kijken naar je plant.

duurzaam design Waterworks House of Thol
Waterworks House of Thol

Fair Fabrics maakt design voor eerlijk wonen

Het Nederlandse woonlabel Fair Fabrics maakt design voor eerlijk wonen door samen te werken met lokale ambachtslieden. Door hen een eerlijke prijs te geven streven ze naar een betere wereld. Ze kiezen er daarom ook voor om samen te werken met vakmensen uit landen waarbij economische groei enorm van belang is. Samen ontwikkelen zij unieke producten als tapijten, kussens en aardewerk die gekenmerkt worden door bijzondere materialen en kleuren die passend zijn bij hun cultuur.

duurzaam en eerlijk design op OBJECT Rotterdam 2019

duurzame woonaccessoires Fair Fabrics OBJECT Rotterdam
Boven: een greep uit de producenten met wie Fair Fabrics samenwerkt. Onder: een impressie van de duurzame woonaccessoires van Fair Fabrics.

Ontwerper Don Zweedijk van de Mogelijkheid Collectie komt met nieuwe Wire Series

Utrechtse ontwerper Don Zweedijk ken je misschien al van de Mogelijkheid Collectie. Een collectie tijdloze designmeubels van hout en metaal die je naar eigen smaak samenstelt. Don werkt hiervoor samen met de beschutte metaalwerkplaats het Maliegilde in Utrecht. Bij elke verkoop doen de mannen werkervaring op en bouwen ze aan een mooi cv waardoor de kansen op een reguliere baan toenemen. Tijdens OBJECT zal Don onder de naam Studio Don zijn nieuwste ontwerp laten zien: Wire Series. Net als bij de Mogelijkheid Collectie kun je deze kast naar eigen smaak samenstellen.

Maatwerk designkast hout en metaal Mogelijkheid Collectie
Maatwerk wandkast uit de Mogelijkheid Collectie van Don Zweedijk. Je kunt zelf het type frame en houtsoort bepalen.

Win 2 kaarten voor OBJECT Rotterdam 2019!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag naar OBJECT Rotterdam? Vul dan onderstaand formulier in en maak kans op 2 kaarten voor OBJECT Rotterdam 2019.

De winnaar van de 2 kaarten wordt maandag 4 februari bekendgemaakt via Facebook

OBJECT Rotterdam vindt plaats van 8 tot en met 10 februari 2019.

Openingstijden: 11:00-19:00 uur.

Locatie: HAKA, Vierhavenstraat 38-42 Rotterdam.

Zie voor meer info: www.objectrotterdam.com

Back To Top
Winkelwagen