Skip to content

We hebben al prachtige, zonnige dagen achter de rug daarom is het tijd voor een artikel over de nieuwste tuintrends van 2020 waarin we de 4 mooiste tuinmeubelen van duurzaam hout laten zien.

Bewust consumeren wordt voor veel mensen steeds belangrijker. We letten meer op dierenwelzijn en waar onze kleding gemaakt wordt en ook op het gebied van wonen vindt er een verschuiving plaats. Mooie interieurproducten worden nog interessanter als ze lokaal en sociaal geproduceerd zijn. Hetzelfde geldt voor tuinmeubelen.

Er is genoeg te koop, maar waarom zou je niet willen zitten op een meubel dat lokaal, sociaal en duurzaam geproduceerd wordt?! Dat zit toch nèt iets lekkerder? Daarom laten we in dit blog de mooiste tuinmeubelen van duurzaam hout zien die in Nederland gemaakt worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

1. Weltevree tuinbank Forestry gemaakt van hout uit Nederlandse bossen

De Forestry collectie wordt gemaakt van Nederlands hout uit bossen die beheerd worden door Staatsbosbeheer. De bank is er in een super stoere en natuurlijke ruwe versie. Hierbij kun je nog precies zien hoe de de boom eruit zag voordat er een bank van gemaakt werd. Voor de liefhebbers van een wat verfijnder model is de Forestry tuinbank er ook in een geschuurde variant.

Forestry tuinbank van duurzaam hout uit Nederland

2. Multifunctioneel en duurzaam design meubel Tablebench van Weltevree

Naast het gebruik van duurzaam materiaal wordt de functionaliteit van meubels steeds belangrijker. Zeker in kleine woningen en bijvoorbeeld tiny houses is een multifunctioneel meubel niet alleen praktisch in gebruik, je houdt ook je footprint klein.

Veel duurzame design meubelen kun je zowel binnen als buiten gebruiken.

De Tablebench wordt gemaakt van Accoya hout en kan als bank én als bank en tafel ineen gebruikt worden. Ideaal voor kleine buitenruimtes zoals het balkon. Maar ook handig om in huis of op de werkvloer een extra werkplek te creëren. Zet je twee Tablebench 2-seaters tegen elkaar, dan heb je het effect van een picknicktafel.

Weltevree Tablebench: multifunctioneel duurzaam design meubel voor binnen én buiten
De Tablebench is een tafel en bank ineen! Dit handige ontwerp wordt sociaal geproduceerd en is geschikt voor binnen en buiten.

3. Wheelbench verrijdbare houten bank voor binnen én buiten

De Wheelbench is een verrijdbare houten bank van duurzaam hout die je door het kruiwagenwiel gemakkelijk verplaatst van binnen naar buiten én weer terug. Zo verander je de bank van eettafel bank in een handomdraai naar tuinbank. Dit meubel nodigt op een speelse manier uit om comfortabel te zitten en te genieten van je omgeving.

Weltevree Wheelbench houten bank met kruiwagenwiel voor binnen en buiten.
De Wheelbench is een mobiele tuinbank van duurzaam hout. Door het kruiwagenwiel verplaats je de bank gemakkelijk van de eettafel naar buiten.

4. Duurzame houten tuinstoel Fieldchair

De tuin wordt al lange tijd als een verlenging van de woonkamer gezien. De Fieldchair is een tuinstoel die goed in dit plaatje past. De houten stoel is zo mooi dat mensen hem vaak binnen een plekje binnen. Wil je de stoel toch buiten gebruiken, dan kan dat natuurlijk! De stoel is niet alleen prachtig om te zien, maar ook nog eens handig. Je klapt de stoel gemakkelijk in en door de handige ophanglus neemt deze weinig opbergruimte in.

Je koopt de duurzame tuinstoel per stuk of voordelig per set van twee. De stoelen worden gemaakt in een sociale onderneming in Friesland.

Tuintrends 2019 stoel van duurzaam hout voor binnen en buiten
Fieldchair duurzame tuinstoel gemaakt door mensen met een arbeidsbeperking.

tuinstoel van duurzaam hout Fieldchair Weltevree bij Studio Perspective

Tuintrends 2020: groen en duurzame tuin!

De tuintrends van 2020 zijn groen, groen en nog meer groen. We houden van een duurzame tuin! Dit betekent dus niet alleen veel groene planten, maar ook een mooie en duurzame tuinset.

Voor alle duurzame buitenmeubels van Studio Perspective geldt dat je met een aanschaf direct werk creëert voor mensen met een verminderd arbeidsvermogen.

Elke aankoop heeft impact!

 

Back To Top
Winkelwagen