tuintrends 2019 de mooiste tuinmeubelen van duurzaam hout bij Studio Perspective

Tuintrends 2019: de 4 mooiste tuinmeubelen van duurzaam hout

We hebben al prachtige, zonnige dagen achter de rug daarom is het tijd voor een artikel over de tuintrends van 2019 waarin we de 4 mooiste tuinmeubelen van duurzaam hout laten zien.

Bewust consumeren wordt voor veel mensen steeds belangrijker. We letten meer op dierenwelzijn en waar onze kleding gemaakt wordt en ook op het gebied van wonen vindt er een verschuiving plaats. Mooie interieurproducten worden nog interessanter als ze lokaal en sociaal geproduceerd zijn. Hetzelfde geldt voor tuinmeubelen.

Er is genoeg te koop, maar waarom zou je niet willen zitten op een meubel dat lokaal, sociaal en duurzaam geproduceerd wordt?! Dat zit toch nèt iets lekkerder? Daarom laten we in dit blog de mooiste tuinmeubelen van duurzaam hout zien die in Nederland gemaakt worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

1. Weltevree tuinset gemaakt van milieuvriendelijk en duurzaam Accoya® hout

Misschien heb je nog nooit van Accoya hout gehoord, maar het hout is vergelijkbaar met tropisch hardhout. Bij de productie wordt naaldhout van Pinus Radiata dennen gebruikt uit duurzaam beheerde FSC bossen (herbeplanting is gegarandeerd!) 

Het hout wordt gemodificeerd tot een duurzaam en milieuvriendelijk product wat aantasting door houtrot en schimmels tegengaat. Accoya hout vergrijst zeer langzaam en heeft een levensduur van in ieder geval 25 jaar. 

Weltevree tuinset gemaakt van milieuvriendelijk en duurzaam Accoya hout.

Weltevree Patio set van duurzaam Accoya hout. De tuinset wordt gemaakt in een sociale onderneming in Friesland.

De tuinset van Weltevree bestaat uit diverse tuinbanken, een tuinstoel en een sidetable. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren. De houten buitenmeubelen worden gemaakt in een sociale onderneming in Friesland. Met een aankoop wordt er werk gecreëerd voor mensen met een verminderd arbeidsvermogen.

2. Multifunctioneel en duurzaam design meubel Tablebench van Weltevree

Naast het gebruik van duurzaam materiaal wordt de functionaliteit van meubels steeds belangrijker. Zeker in kleine woningen en bijvoorbeeld tiny houses is een multifunctioneel meubel niet alleen praktisch in gebruik, je houdt ook je footprint klein. 

Veel duurzame design meubelen kun je zowel binnen als buiten gebruiken.

De Tablebench wordt gemaakt van Accoya hout en kan als bank én als bank en tafel ineen gebruikt worden. Ideaal voor kleine buitenruimtes zoals het balkon. Maar ook handig om in huis of op de werkvloer een extra werkplek te creëren. Zet je twee Tablebench 2-seaters tegen elkaar, dan heb je het effect van een picknicktafel. 

Weltevree Tablebench: multifunctioneel duurzaam design meubel voor binnen én buiten

De Tablebench is een tafel en bank ineen! Dit handige ontwerp wordt sociaal geproduceerd en is geschikt voor binnen en buiten.

3. Wheelbench verrijdbare houten bank voor binnen én buiten

De Wheelbench is een verrijdbare houten bank van duurzaam hout die je door het kruiwagenwiel gemakkelijk verplaatst van binnen naar buiten én weer terug. Zo verander je de bank van eettafel bank in een handomdraai naar tuinbank. Dit meubel nodigt op een speelse manier uit om comfortabel te zitten en te genieten van je omgeving. 

Weltevree Wheelbench houten bank met kruiwagenwiel voor binnen en buiten.

De Wheelbench is een mobiele tuinbank van duurzaam hout. Door het kruiwagenwiel verplaats je de bank gemakkelijk van de eettafel naar buiten.

4. Duurzame houten tuinstoel Fieldchair

De tuin wordt al lange tijd als een verlenging van de woonkamer gezien. De Fieldchair is een tuinstoel die goed in dit plaatje past. De houten stoel is zo mooi dat mensen hem vaak binnen een plekje binnen. Wil je de stoel toch buiten gebruiken, dan kan dat natuurlijk! De stoel is niet alleen prachtig om te zien, maar ook nog eens handig. Je klapt de stoel gemakkelijk in en door de handige ophanglus neemt deze weinig opbergruimte in. 

duurzame houten tuinstoel Fieldchair Weltevree

De Fieldchair berg je gemakkelijk op. Duurzaam Dutch Design voor binnen én buiten.

Je koopt de duurzame tuinstoel per stuk of per set. De stoelen worden gemaakt in een sociale onderneming in Friesland.

Tuintrends 2019 stoel van duurzaam hout voor binnen en buiten

Fieldchair duurzame tuinstoel gemaakt door mensen met een arbeidsbeperking.

Tuintrends 2019: groen en duurzame tuin!

De tuintrends van 2019 zijn groen, groen en nog meer groen. We houden van een duurzame tuin! Dit betekent dus niet alleen veel groene planten, maar ook een mooie en duurzame tuinset.

Voor alle duurzame buitenmeubels van Studio Perspective geldt dat je met een aanschaf direct werk creëert voor mensen met een verminderd arbeidsvermogen.

Elke aankoop heeft impact!

 

 

Irene Smit

administrator