Skip to content

Elk jaar weer zijn er trends te spotten in de wereld van interieurdesign. Deze trends kunnen worden toegepast op verschillende aspecten van het interieur, zoals kleuren, materialen en meubels. In dit artikel gaan we kijken naar een aantal trends waar interieurdesigners momenteel volop voor kiezen.

Gietvloeren

De eerste trend waar interieurdesigners volop voor kiezen, zijn gietvloeren. Dit komt doordat er veel voordelen zijn aan een gietvloer die een interieur interessant maakt. Een gietvloer fungeert als de perfecte basislaag om de rest van het interieur op te bouwen. Dit geldt met name als je voor een vloer van BVL Gietvloeren kiest doordat deze vloeren bekend staan om het feit dat ze zowel modern als stijlvol zijn qua afwerking. Daarnaast zijn gietvloeren duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, wat zorgt voor een praktische en mooie toevoeging aan elk interieur.

Gedurfde kleuren

De wereld van gedurfde kleuren is een trend waar je momenteel niet omheen kunt. Designers gaan los met rijke, diepe tinten die een kamer onmiddellijk karakter geven. Het gaat om meer dan alleen maar een likje verf; het gaat om het scheppen van een sfeer. Denk aan een blauwe muur die diepte brengt, of een vurig terracotta die warmte uitstraalt. Groen met blauw, geel met grijs – de opties zijn eindeloos.

Minimalisme

Minimalisme blijft een belangrijke speler in de wereld van interieurdesign. Minder is absoluut meer als we het hebben over deze trend. Denk aan strakke lijnen, een neutraal kleurenpalet en een vrij lege ruimte die rust en vrede uitstraalt.  Dit zijn ruimtes die niet alleen prachtig zijn om naar te kijken, maar ook ongelooflijk functioneel zijn. Eenvoudige meubels met een strak design en slimme opbergoplossingen zijn de helden in een minimalistische woning. Je hoeft je bankrekening niet te plunderen om deze look te bereiken; het draait om het zorgvuldig kiezen van een paar perfecte stukken die voor jou werken en spreken.

Duurzaam ontwerp

Duurzaam ontwerp gaat niet alleen over producten die lang meegaan, maar ook over hoe ze passen in het grotere plaatje van onze planeet. Als je erover denkt om je huis een groene make-over te geven, begin dan eens met materialen die zowel stijlvol als zacht voor de aarde zijn. Denk hierbij aan gerecyclede of verantwoord verkregen hout soorten, biologische verfstoffen en meubels die je met een gerust hart recyclet als je ze niet meer nodig hebt.

Multifunctionele ruimtes

Multifunctionele ruimtes zijn helemaal in, zeker nu men hun woning voor meer gebruikt dan alleen wonen. Misschien werkt je klant wel vanuit huis, of heeft hij of zij een hobby die ruimte opeist. Het slim inrichten van een ruimte kan dan wonderen doen! Je creëert niet alleen een flexibele ruimte die zich aanpast aan iemands behoeften, maar bespaart ook nog eens op kostbare vierkante meters.

Back To Top
Winkelwagen