Skip to content

Update: Het design van Wisse Trooster wordt niet meer verkocht via Cartoni design. Je kunt alle prachtige ontwerpen bekijken op wissetrooster.nl

Op 20 oktober start de 17e editie van de Dutch Design Week in Eindhoven. Negen dagen lang is er werk van 2600 ontwerpers te bekijken op meer dan honderd locaties. Tickets zijn online te bestellen.

Als je gaat moet je natuurlijk de collectie van Cartoni Design bekijken. Eerder was Cartoni Design al te bewonderen tijdens het toonaangevende Salone del mobile in Milaan. Maar net als vorig jaar staat het Nederlandse op de Dutch Design Week, een stuk dichter bij huis.

Sociaal én Circulair Design van Cartoni Design

Het jonge Nederlandse label Cartoni Design heeft in korte tijd een flinke collectie uitgebracht, die bestaat uit designmeubels gemaakt van afval en restmaterialen. Om dit materiaal een tweede leven te geven werkt het designlabel samen met verschillende Nederlandse ontwerpers. Hierdoor is een collectie van bijzondere circulaire designmeubels en verlichting ontstaan.

Cartoni Design LED Pendant 900
Hanglamp Led Pendant 900 naar ontwerp van Wisse Trooster voor Cartoni Design

Led Pendant 900 van Wisse Trooster

De Led Pendant 900 is een designlamp naar ontwerp van Wisse Trooster. De hanglamp draait om circulariteit. Zo is de lamp opgebouwd uit verschillende lagen golfkarton. De bovenkant van de lamp bestaat uit een laag fineer. Voor de onderkant kun je kiezen uit verschillende opties. De naam van dit duurzame Design verwijst naar het gewicht van de lamp dat slechts 900 gram weegt. De hanglamp is geschikt voor zowel particulieren als bedrijven. Doordat je de lampen van Cartoni Design met elkaar kunt verbinden is er slechts één lichtnetadapter vereist voor meerdere lampen. Dat maakt deze lamp ook zeer geschikt voor de kantoorruimte.

Naast het duurzame gebruik van materiaal, biedt Cartoni Design ook werk aan mensen van sociale werkplaats Pantar in Amsterdam.

Bekijk de video voor een impressie van de circulaire designmeubels van Cartoni Design. Wil je de designmeubels liever in het echt zien? Breng dan voor 28 oktober een bezoek aan Cartoni Design, AreaFiftyOne Skatepark in het Klokgebouw in Eindhoven.

Back To Top
Winkelwagen