Skip to content

Oprichtster van Plankstaal, ontwerpster Mira Nasruddin timmert hard aan de weg. In korte tijd heeft ze met Plankstaal een compleet nieuw meubelmerk op de kaart gezet. De collectie maakt ze niet alleen. Mira werkt samen met verschillende sociale werkplaatsen in de Randstad. Zo biedt ze werk aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast is ook haar materiaalgebruik duurzaam. Door samen te werken met Stadshout kiest ze voor hout afkomstig van bomen die noodzakelijk gekapt moesten worden.

Social Design en de ASNBANK Wereldprijs

Om sociaal te produceren ontwikkelde Mira een eigen leertraject, wat ervoor zorgt dat elke deelnemer binnen de sociale werkplaats mee kan doen. Elk designproduct wordt in stapjes gemaakt. Zo kan iedereen binnen de werkplaats werkervaring opdoen.

Salontafels De Wissel is een combinatie van twee prachtige duurzame salontafels van Plankstaal bij Studio Perspective.
Handgemaakte salontafel set ‘De Wissel’ van PLANKSTAAL. Het hout wordt bewerkt in sociale werkplaats 50/50 Wood in Amersfoort. Het metalen onderstel komt tot stand in de beschutte metaalwerkplaats WIJ3.0 in Utrecht.

Duurzame meubels gemaakt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

De duurzame meubels van Plankstaal worden gemaakt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Door de hoogwaardige kwaliteit worden zij uitgedaagd om meer uit zichzelf te halen. Zo bouwen de makers een mooi cv op, wat de kansen op een baan op de reguliere arbeidsmarkt vergroot. De meubels van Plankstaal bestaan uit hout en staal en kenmerkt zich door een strak lijnenspel. Op het hout staat gegraveerd waar de boom gestaan heeft en hou oud deze geworden is. Daarnaast voegt de ontwerpster bij haar producten een kaart toe die de klant terug naar de makers kan sturen als blijk van waardering.

Duurzame designlamp De Lat van Plankstaal bij Studio Perspective
Wandlamp De Lat wordt met de hand gemaakt van duurzaam hout door mensen van een kliniek nabij Amsterdam. De stalen constructie wordt geproduceerd in een beschutte metaalwerkplaats in Utrecht.

Doordat de ontwerpster niet werkt met voorraden is het ook mogelijk om maatwerk te leveren. Dit geldt niet alleen voor meubels, maar bijvoorbeeld ook voor producten waar een eigen logo op kan.

Back To Top
Winkelwagen