Skip to content

Brandt Kaarsen is een Nederlands merk dat handgemaakte sojakaarsen maakt. Elke geurkaars wordt met de hand gegoten in Utrecht. De natuurlijke kaarsen worden gemaakt van sojawas afkomstig van kleine boerderijen. De sojabonen worden geteeld, schoongemaakt, geplet, geschild en in vlokken gerold, en dat alles op een agrarisch duurzame manier. Zo worden de overblijfselen van de bonen gebruikt als diervoer, zijn er geen pesticiden en herbiciden gebruikt, zijn de sojabonen niet genetisch gemanipuleerd én 100% biologisch afbreekbaar. Niet zo gek dat het duurzame merk voor sojawas kiest. Maar dat is niet het enige duurzame aan dit merk.

cadeauset drie soja kaarsen Brandt.

Soja kaarsen van Brandt

De Brandt Kaarsen worden gemaakt van soja en bevatten geen parrafine. Een stuk duurzamer dan de meeste kaarsen die je kent!

  • Sojawas is een duurzaam natuurlijk product;
  • Sojawas kaarsen branden 30% tot 45% langer dan paraffinekaarsen;
  • Er komt weinig roet vrij bij sojakaarsen.

De soja kaarsen zijn verkrijgbaar in verschillende geuren!Duurzame geurkaars Lavendel

Vegan kaarsen

De kaarsen van Brandt zijn niet alleen prachtig om te zien maar ook nog eens vegan. Het merk houdt van de natuur, daar zijn immers al hun geuren op geïnspireerd. Brandt wil dat je naast een gewone kaars gemaakt van paraffine ook een milieuvriendelijke keuze hebt. De duurzame kaarsen zijn er in 10 geuren!

soja kaarsen

Duurzame kaarsen

Niet alleen het gebruik van sojawas is duurzaam aan de kaarsen van Brandt. De lonten die worden gebruikt zijn lood- en zinkvrij. De lont is namelijk gemaakt van natuurlijke katoenen draden die verweven zijn met papierdraden. De labels op de kaarsen worden gemaakt van gerecycled papier. Daarnaast wordt er eco-inkt gebruikt bij het drukken.

Brandt handgemaakte kaarsen van soja

De kartonnen verpakking die wordt gebruikt voor de cadeausets zijn gemaakt van 75% gerecycled karton en dragen het Europees erkende symbool van RESY. De houtwol in de doosjes is 100% natuurlijk, milieuvriendelijk en beschermd de kaarsen goed.

Duurzame kaarsen een origineel cadeau

De natuurlijke en duurzame kaarsen van Brandt koop je in heerlijke geuren per stuk of in een mooie cadeauverpakking. Het leuke aan de cadeauset is dat je deze zelf kunt samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een cadeauset met daarin de kaarsen lavendel, kamperfoelie, Jasmijn en Wild Tobacco. Jij bepaalt!

Soja kaarsen cadeauset van Brandt.

 

 

 

Back To Top
Winkelwagen