Skip to content

Wil jij ook zo’n mooie urban jungle in huis? Of gewoon je mooiste grote kamerplant in een bijzondere duurzame bloempot? We geven je graag tips over hoe je jouw interieur nog groener en duurzamer kunt maken.

Tip #1. Kies voor gerecyclede bloempotten

De Paper Pot bloempotten van Rescued zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Wist jij dat je van krantenpapier, super stoere en robuuste bloempotten kunt maken? De zwarte en grijze bloempotten geven een mooi contrast met je frisse groene kamerplanten. En ook nog eens heel handig, je kunt ze ophangen aan de lus gemaakt van oude autoband. Kies voor nog meer contrast door ze op de subtiele en slanke metalen plantentafel van K’willeminhuis te zetten.

 

Paper Pot Grey van Rescued is een duurzame bloempot gemaakt van gerecycled materiaal. Duurzaam design bij Studio Perspective.
Bloempotten van gerecyclede materialen van Rescued

duurzame bloempot van Rescued de Paper Pot gemaakt van gerecycled papier.

Tip #2 Plantenrek aan de muur

Heb je een saaie muur en wil je wat meer groen in huis? Dan zijn de wandrekken van Tolhuijs design ideaal. Aan de wandrekken kun je naast planken en een uitklapbaar bureau ook speciale plantenplankjes bevestigen voor meer duurzaam groen in huis. Kies bijvoorbeeld voor een minimalistische look met reageerbuisjes voor je mooiste bloemen.

Fency wandrek houten plankje voor plant Tolhuijs DesignTolhuijs Planten plank Reageerbuisjes voor wandrek Fency bij Studio Perspective

Ook in de badkamer komt een wandrek met een mooie plant heel goed tot zijn recht. Heel geschikt hiervoor zijn bijvoorbeeld luchtzuiverende planten. Deze zorgen voor een optimale luchtvochtigheid. Bij Studioplant hebben ze nog veel meer ideeën voor mooie kamerplanten of planten met bijzonder eigenschappen.

Fency badkamerrek Tolhuijs met verplaatsbare houten plankjes bij Studio Perspective
Luchtzuiverende planten aan een wandrek voor de badkamer

Tip #3 Blijf dicht bij de natuur met plantenhangers

Deze Calabash plantenhangers van Rescued lijken alsof ze zo uit de natuur komen. Maar niets is minder maar. Ze zijn gemaakt door een 3d printer van aardappelzetmeel en zaagsel. Ze zijn er in verschillende bijzonder vormen waardoor je een heel eigen wand kunt samenstellen.

Duurzame plantenhangers groen in huis Studio Perspective
3d geprinte calabash hangers van Rescued

Duurzame bloempotten en plantenhangers

Natuur en mens zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Daarom vinden wij het belangrijk dat er duurzame producten worden gemaakt voor thuis. Al onze duurzame bloempotten zijn ook nog eens sociaal design, gemaakt door mensen met bijzondere talenten in de sociale werkplaats. Hierdoor kunnen zij vaardigheden ontwikkelen en ervaring op doen. Wij vinden dat iedereen een kans verdiend op waardevol werk. Wil jij ook duurzaam groen in huis? Deze bloempotten en plantenhangers zijn niet alleen een uniek item voor in je interieur maar brengen ook persoonlijkheid en een verhaal met zich mee!

 

Back To Top
Winkelwagen