Skip to content

Vind je het ook altijd lastig om een origineel cadeau te vinden? Met Social Design van Studio Perspective geef je een origineel cadeau met een mooi verhaal! Alle producten komen tot stond door een bijzondere samenwerking tussen een Nederlandse ontwerper en een sociale werkplaats, sociale firma of gevangenis. Dit levert een win-winsituatie op voor alle betrokken partijen. De ontwerper kan lokaal en sociaal produceren (minder uitstoot!) en de makers doen werkervaring op waardoor de kansen op een reguliere baan toenemen. Dit komt mede door de hoogwaardige kwaliteit van de producten. Je vindt alle duurzame designproducten in de webshop. Hieronder lichten we een aantal producten uit voor jong en oud.

De Chicken-spot is leuk voor jong en oud!

De Chicken-spot is een lasergesneden tafellamp. Je kent vast het iconische Van Tjalle en Jasper lampje de Mini-spot?! De Chicken-spot is een Mini-spot op pootjes. Als je de ribben bewaard kun je het lampje dus gewoon weer omzetten naar de originele lamp. Leuk voor op de schouw of op de kinderkamer of weer terug naar de schouw. Het leuke van de lampen van Van Tjalle en Jasper is dat je ze zelf in elkaar puzzelt. Dat is overigens een koudkunstje door de handige (en grappige) uitleg die is bijgevoegd.

De Chicken-Spot van Van Tjalle en Jasper is een grappig, origineel en duurzaam lampje voor de kinderkamer bij Studio Perspective.

De Chicken-Spot van Van Tjalle en Jasper is een grappig, origineel en duurzaam lampje voor de kinderkamer bij Studio Perspective.
De lasergesneden Chicken-spot puzzel je eenvoudig in elkaar. De lampen worden gemaakt in de sociale werkplaats van Amsterdam.

De Naamkerstbal is een origineel Naamcadeau voor de Kerstdagen

We blijven nog eventjes bij de cadeautjes die leuk zijn voor jong en oud. De Naamkerstbal van CRE8 is een bestseller. De Kerstbal met naam wordt vaak besteld voor het hele gezin. De productie is in handen van een sociale firma in Amsterdam waar jongeren dagbesteding volgen. Ze doen weer ritme op en leren een tof vak, namelijk lasersnijden en 3D-printen. Het leuke van deze Kerstbal is dat je ‘m kunt personaliseren. Kies een kleur uit en geef de naam door. De makers doen de rest!

Naamkerstbal is een kerstbal met naam van Studio Perspective
De Naamkerstbal wordt gemaakt in een sociale firma in Amsterdam. De Kerstbal ontvang je met een mooi lint in een mooie cadeauverpakking.

Kesbeke lamp gemaakt van ‘afval’

Rescued geeft afval een tweede leven én biedt werk aan meer dan 20 sociale werkplaatsen en dagbestedingen. Zo ontwikkelde dit leuke merk ook de Pickle Light, de duurzame lampen gemaakt van oude Kesbeke augurkenpotten. De lamp is verkrijgbaar in groot en klein en met verschillende gekleurde snoeren. Dit lampje is tijdloos en staat leuk in ieders huishouden. Leuk als nachtlampje, in de hal of in dat donkere hoekje naast de bank.

De Pickle Light small van Rescued is gemaakt van een Kesbeke augurkenpot en heeft een grijs gemêleerd draad. Studio Perspective verkoopt verschillende Pickle Lights.
De Pickle Light lampen worden gemaakt van oude Kesbeke augurkenpotten. De assemblage wordt gedaan in de sociale werkplaats.

De Naampuzzel is een origineel Sinterklaascadeau

De Naampuzzel wordt vaak gegeven als Kraamcadeau. De leuke kinderpuzzel is natuurlijk ook leuk om te geven met Sinterklaas. Vanaf 3 jaar kan de kleine ermee puzzelen. De puzzel is verkrijgbaar in 4 kleurcombinaties. Het enige wat je moet doen is een kleur kiezen en de naam aan ons doorgeven. De makers doen de rest!

Naampuzzel van CRE8 in vier kleuren bij Studio Perspective
De Naampuzzel wordt gemaakt in een sociale firma in Amsterdam.

Duurzaam metalen wandrek met verplaatsbare plankjes

De Fency is een modulair metalen wandrek doordat je de plankjes kunt verplaatsen. Het complete rek is gemaakt van ‘afval’. Zo is het rek gemaakt van restmateriaal van een hekkenfabrikant. De plankjes worden gemaakt van afval hout (denk aan oude pallets). De Fency is verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. Hierdoor past dit leuke wandrek in de keuken, badkamer, kinderkamer, werkkamer…waar eigenlijk niet?

Fency Pakket Mini Zwart van Tolhuijs is een modulair, zwart wandrek en past perfect in de woonkamer, keuken, badkamer, werkplek of kinderkamer.
De Fency wandrekken zijn verkrijgbaar in wit, geel, zwart, mint en raw en worden gemaakt door mensen van de sociale werkplaats in Amsterdam en door gedetineerden.

Kinderknuffel van gerecyclede jeans

Atelier Opnieuw geeft jeans een tweede leven door er prachtige kinderknuffels van te maken. Dit is in Amsterdam niet onopgemerkt gebleven want veel Amsterdammers komen bij het atelier hun oude jeans brengen. Door het gebruik van dit restmateriaal is elke knuffel uniek! Uiteraard worden de jeans goed gewassen alvorens de schaar erin gaat. Nu nog kiezen welke knuffel het leukste is om te geven.

Schildpad Denim Knuffel is een handgemaakte knuffel van gerecyclede jeans bij Studio Perspective.
De Denim knuffels van Atelier Opnieuw worden gemaakt door mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt. Elke knuffel is uniek.

Wat je ook geeft deze feestdagen, elke aankoop bij Studio Perspective maakt impact!

 

Fijne feestdagen!

 

Back To Top
Winkelwagen