MAKERS VAN DUURZAAM DUTCH DESIGN BIJ STUDIO PERSPECTIVE

Dutch Design van duurzaam materiaal of sociaal geproduceerd!

Studio Perspective werkt samen met verschillende makers die Dutch design op duurzame wijze produceren. De ontwerpers gebruiken hiervoor duurzaam (rest)materiaal of bieden werk aan mensen met een verminderd arbeidsvermogen. Het resultaat: hoogwaardige interieurproducten die goed zijn voor mens en milieu. Jouw aankoop heeft impact!

Logo Opnieuw

Atelier Opnieuw biedt werkplekken aan Amsterdammers met een arbeidsbeperking door van oude jeans denim knuffels te maken.

Binthout logo

Sociale firma Binthout leert mensen in de houtzagerij in Zwolle het vak ‘meubelmaken’ door samen prachtige designverlichting van Stadshout te produceren.

logo PlanqKaart

PlanqKaart maakt samen met de sociale werkplaats van Amsterdam stadskaarten van duurzaam hout voor aan de muur. 

Inke logo

Ontwerpster Inke Heiland kijkt altijd naar hoe ze een ontwerp zo duurzaam mogelijk kan produceren door samen te werken met Mentrop Houtbewerking. 

Mr. Bright Logo

Ontwerpster Famke Dijkstra laat haar grappige fittinglampen assembleren in een sociale werkplaats en strijdt zo tegen lichtarmoede wereldwijd.

Wallies houten wandtegels

Ontwerpster Suzanne Plasmeijer maakt samen met sociale firma Binthout in Zwolle de Wallies wandtegels van duurzaam hout. 

logo GRAYPANTS

De designlampen van Graypants worden gemaakt van karton en geproduceerd door mensen van sociale onderneming IBN in Veghel. 

Waarmakers Logo

Waarmakers geeft Amsterdamse bomen een tweede leven en biedt werk aan Amsterdammers met een verminderd arbeidsvermogen.

Rebottled bij Studio Perspective

Rebottled maakt drinkglazen van oude wijnflessen. Dit doen ze door in hun eigen fabriek werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Rescued logo

Rescued geeft afval een tweede leven als duurzame woonaccessoires en biedt werk aan meer dan 20 sociale werkplaatsen en dagbestedingen.

Weltevree logo

Nederlands woonlabel Weltevree maakt samen met sociale onderneming Empatec in Friesland prachtige tuinmeubelen van duurzaam hout. 

logo Mogelijkheid Collectie

De Mogelijkheid Collectie bestaat uit designmeubels van hout en metaal die je zelf samenstelt. De meubels worden sociaal geproduceerd in Utrecht.

Petit Puk

De houten hobbelpaarden van Petit Puk worden gemaakt in de sociale werkplaats en zijn een origineel kraamcadeau.

logo CRE8

Tijdens de dagbesteding bij CRE8 in Amsterdam leren jongeren 3D-printen en lasersnijden. Samen maken ze de mooiste en origineelste duurzame kinderproducten.

Boro*Mini

Boro*Mini maakt handgemaakte babyproducten van biologisch katoen. Alles wordt geproduceerd door langdurig werklozen en statushouders. 

Tolhuijs

Amsterdamse ontwerper Bastiaan Tolhuijs maakt van afval designproducten in samenwerking met mensen van sociale werkplaats Pantar en gedetineerden.

logo Van Tjalle en Jasper

Ontwerpers Tjalle en Jasper maken onder de naam Van Tjalle en Jasper duurzame designverlichting samen met sociale werkplaats Pantar in Amsterdam.

PACK logo

Ontwerpster Alei Verspoor maakt samen met mensen van het Amsterdamse atelier Made Here hoogwaardige opbergmanden van duurzaam materiaal.

Logo Zooi

Zooi ontwerpt en maakt in Nederland industriële woonaccessoires van restmaterialen. Mooie en duurzame woonaccessoires met een verhaal!

Wooden Amsterdam Logo

Wooden Amsterdam maakt innovatieve producten van duurzaam hout en integreert zo design, technologie en natuur. 

logo My Wooden World

My Wooden World maakt houten wereldkaarten voor aan de muur. De originele wanddecoratie wordt in Nederland gemaakt van duurzaam hout. 

TWO-O logo

TWO-O maakt duurzaam Dutch design door op ambachtelijk wijze handgemaakte design producten te creëren van duurzaam hout en metaal.

Brandt Kaarsen logo

Brandt Kaarsen is een Nederlands merk van duurzame en natuurlijke geurkaarsen gemaakt van sojawas. Elke kaars wordt met de hand gemaakt in Utrecht.

&Me

De handgemaakte babyproducten van &Me worden gemaakt van duurzaam hout. De kinderproducten zijn zowel educatief als decoratief.